Μεγάλη Τρίτη

MegaliTriti02

Την Μεγάλη Τρίτη η Εκκλησία φέρνει στην μνήμη των πιστών δύο γνωστές παραβολές: των δέκα παρθένων και των ταλάντων. Ο Χριστός, όταν ανέβαινε στα Ιεροσόλυμα και πλησίαζε προς το εκούσιο Πάθος, έλεγε στους μαθητές του ορισμένες παραβολές για να τους προετοιμάσει ενώ οι Πατέρες αναφέρουν ότι κάποιες τις έλεγε και για να καυτηριάσει τους Γραμματείς και τους Φαρισαίους.

Έτσι η παραβολή των ταλάντων αναφέρεται στα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος τα οποία πρέπει να καλλιεργήσει και να αυξήσει ενώ η παραβολή των δέκα παρθένων, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας, αναφέρεται στην ανάγκη της συνεχούς ετοιμασίας αφού ο επίγειος βίος είναι καθοριστικός για την μετά θάνατον ζωή.

Αυτός ο στόχος είναι ξεκάθαρος στην καθημερινή ζωή των μοναχών. Φροντίζουν να εργάζονται πνευματικά και υλικά για την σωτηρία της ψυχής τους αλλά και την συνέχιση της ορθόδοξης παράδοσης. Με αυτό τον τρόπο παράγονται αγνά προϊόντα φτιαγμένα με παραδοσιακές συνταγές, τα οποία βοηθούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Οι Καρτσωναίοι μοναχοί στο Άγιον Όρος για παράδειγμα φτιάχνουν και συσκευάζουν κεραλοιφή με αγνό φυσικό κερί μέλισσας και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο κατάλληλη για τους μυϊκούς πόνους και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της γρίπης η οποία φέρει και πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις κυκλοφορίας. Διατίθεται από την Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στην Κεραμοπούλου 7, ακριβώς δίπλα στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και από το ηλεκτρονικό κατάστημα στην διεύθυνση http://www.artionrate.com

myikon-ponon-c

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: