Πρόσκληση

Prosklhsh-eksofullo_2

Η Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους σας καλεί…

Στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα την Αγιογραφική και Διατροφική Παράδοση του Αγίου Όρους.

Η Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους, στα πλαίσια της διοργάνωσης των σεμιναρίων «Ξενόπουλος διδάσκει…», τα οποία πραγματοποιούνται έως τις 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης, ετοίμασε μια βραδιά αφιερωμένη στην Παράδοση του Αγίου Όρους.

Καλεσμένοι στις 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 7:30μ.μ. και στην αίθουσα Αριστοτέλης του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς είναι ο λόγιος μοναχός και αγιογράφος πατέρας Παΐσιος από την Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους και ο πατέρας Επιφάνιος Μυλοποταμινός οι οποίοι θα αναπτύξουν δύο πτυχές της βιωτής και των διακονημάτων τους στον Άθωνα.

prosklhsh-1

(Φωτογραφία απο προηγούμενη εκδήλωση)

Ο πατήρ Παΐσιος, καλεσμένος του άρχοντα αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Ξενόπουλου, θα αναπτύξει το θέμα: Η θεολογία της εικόνας και η σημασία αυτής. Η αγιογραφία δεν είναι ένα ακόμη έργο τέχνης αλλά έχει βαθύτερο πνευματικό νόημα αποτελώντας ένα ουσιαστικό μέσο επικοινωνίας με τους Αγίους και τον Θεό. Όντας ανοιχτός στην συζήτηση με το κοινό ο πατέρας Παΐσιος θα αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του αγιογράφου και τα στοιχεία της εκκλησιαστικής παράδοσης που εμπεριέχονται στην εικόνα.

monk-epifanios

(Φωτογραφία απο προηγούμενη εκδήλωση)

Ο γέροντας Επιφάνιος θα μιλήσει για την μοναστηριακή διατροφή, τα αγιορείτικα κρασιά που παράγονται στον Μυλοπόταμο και τα μυστικά της καλογερικής κουζίνας. Ο περίφημος οινοποιός και αρχιμάγειρας επί 40 συναπτά έτη εργάζεται ακούραστα προωθώντας την αγιορείτικη παράδοση στην Ελλάδα και τον κόσμο. Άλλωστε η μαγειρική και η οινοποιεία είναι η έκφραση της αγάπης του προς τους ανθρώπους.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό για ερωτήσεις, συζήτηση και βαθύτερη γνωριμία της παράδοσης του Αγίου Όρους.

http://www.artionrate.com/index.php/artion-magazine/artion-kalesma/1114-prosklhsh

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: