Η αγάπη γίνεται πράξη από την Ι.Μ. Βατοπεδίου

eksofilo arthro efraim

Το Αννουσάκειο Ίδρυμα-Θεραπευτήριο της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου δέχθηκε άλλη μία μεγάλη ευεργεσία από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Πρόκειται περί την δωρεά Κινητής Ιατρικής Μονάδας, η οποία εντάσσεται στις δράσεις

κοινωνικής πρόνοιας, στον τομέα της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Η Μονάδα είναι εξοπλισμένη με: Υπέρηχο, Καρδιογράφο, Διαφανοσκόπιο, Αγγειολογικό Doppler, Ωτοσκόπιο, Οφθαλμοσκόπιο, Λαρυγγοσκόπιο, Μόντιορ ασθενή, Σπιρόμετρο, κ.α., θα λειτουργήσει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων και θα ενταχθεί στις προνοιακές δράσεις του Αννουσάκειου Ιδρύματος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου & Σελίνου.

kkkkk3

Θα κινείται στην ευρύτερη περιοχή και θα προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε άτομα κοινωνικά-οικονομικά αδύναμα, χρήζοντα ανάγκης, ως επίσης και στην μαθητιώσα νεολαία του τόπου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον χαιρετισμό του εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς την Ι.Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία βρίσκεται στο Άγιο Όρος, και τον Καθηγούμενο αυτής κ. Εφραίμ για το γεγονός, όπως σημείωσε, ότι με την ευεργετική αυτή προσφορά προς το Αννουσάκειο «Η αγάπη γίνεται πράξη». Σημείωσε δε ότι η Ι. Μονή Βατοπαιδίου στηρίζει, ουσιαστικά και αθόρυβα, το κοινωνικό, προνοιακό και φιλανθρωπικό έργο της Ι.Μ.Κισάμου & Σελίνου ποικιλότροπα και πολύπλευρα.

IMG_0976a

Ο Καθηγούμενος της Ι. Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ σημείωσε πως η Ι.Μ. Βατοπεδίου «συνεχίζει την παράδοση της να συνδυάζει την νίψη, την προσευχή και την άσκηση με την ιεραποστολή», καθώς όπως είπε ο άνθρωπος είναι δισυπόστατος, σώμα και ψυχή και η Εκκλησία οφείλει να αγωνιά και να φροντίζει την ανθρώπινη ύπαρξη στο σύνολο της. Χαιρέτισε, με λόγους θερμούς, το έργο του Αννουσάκειου Ιδρύματος, το οποίο όπως είπε, «είναι έργο πνοής και ζωής».

http://www.artionrate.com/index.php/artion-magazine/artion-kalesma/776-agaph-ginetai-praksh-btopaidi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: