Τα προϊόντα του Ιερού Κελιού Αγίου Γεωργίου του Φανερωμένου

0(13)

Μια εκλεκτή σειρά αγιορείτικων προϊόντων έχει εντυπωσιάσει το κοινό που επισκέπτεται την έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στο κέντρο της Θεσσαλονικής.

Πρόκειται για τα χειροποίητα και αγνά προϊόντα του πατρός Ισαάκ ο οποίος με τις ενέργειές του αυτές αγωνίζεται για την αναστήλωση του ιστορικού Κελιού του Αγίου Γεωργίου του Φανερωμένου στην Παντοκρατωρινή Καψάλα του Αγίου Όρους.

Η αγιορείτικη παράδοση λέει ότι ο Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας φανερώθηκε σε ληστές για να τους εμποδίσει να ληστέψουν το κελί. Την επωνυμία του Φανερωμένου την συναντάμε στο Αυτοκρατορικό συγκύλιο του Μανουήλ του Παλαιολόγου του 14ου αιώνα.

Μετά την κοίμηση του Γέροντος Γεωργίου (1982) το Κελί έμεινε ακατοίκητο για είκοσι χρόνια. Για την εκ θεμελίων αναστήλωσή του αγωνίζεται ο πατήρ Ισάακ ετοιμάζοντας τα μοναδικά εργόχειρα που εκτίθενται στην Κεραμοπούλου 7, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας Ισαάκ φροντίζει τον κήπο και το μποστάνι έξω από το κελί του. Όχι μόνο επειδή τρέφεται συνήθως με ό,τι μπορεί να παράγει μόνος του – μόνο στις εορταστικές ημέρες προμηθεύεται και κανένα ψάρι, αλλά κυρίως επειδή με τα προϊόντα του κήπου του φτιάχνει όλα όσα διαθέτει προς πώληση στο κοινό. Μελίσσια, ένας βοτανόκηπος, λίγες ελιές και πολύ δουλειά συνθέτουν το καθημερινό πρόγραμμά του.

Έτσι οι κεραλοιφές του έχουν μοναδικά αποτελέσματα ενώ είναι πραγματικά ένα κομμάτι της φύσης. Τα μοσχοσάπουνα, τα αρώματα, το θυμίαμα, το λικέρ, τα κομποσχοίνια και άλλα ακόμη εργόχειρα του πατρός Ισαάκ είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό.

Στο βίντεο που ακολουθεί η εκπομπή sweetlife βρέθηκε στην Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους και συνομίλησε με τον μοναχό ο οποίος μόλις είχε φέρει νέα προϊόντα για να τα διαθέσει στο κοινό.

Η στήριξη αυτή που παρέχουν οι αγιορείτες πατέρες στην «Έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους» είναι αμοιβαία και ειλικρινής. Ιδιαίτερα όμως ωφέλιμη είναι για το κοινό που έχει έτσι την δυνατότητα να βρίσκει τα βιολογικά αυτά προϊόντα εύκολα. Ο κατάλογος των προϊόντων Αγίου Όρους διατίθεται και ηλεκτρονικά στην παρακάτω διεύθυνση αλλά και με αντικαταβολή με ένα τηλεφώνημα στο 2310456020 καθημερινά.

Πηγή: agioritikovima.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: