Άνοιξε μια διαρκής έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

I

Ο νέος χώρος που άνοιξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δίπλα στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, είναι μια διαρκής έκθεση προϊόντων του Αγίου Όρους.
Είναι ο τόπος όπου μπορείς να ανασάνεις την ευωδία της πνευματικής δράσης του Αγίου Όρους, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι την Ουρανούπολη για να ζήσεις την εμπειρία αυτή.

Στην οδό Κεραμοπούλου 7, δημιουργήθηκε η έκθεση που γεμίζει από την παρουσία των Ιερών Μονών, Σκητών και Κελιών του Αγίου Όρους και μεταφέρει τον επισκέπτη στην Αθωνική πολιτεία.  Το κάλλος και η χάρις είναι διάσπαρτα εκεί, και όσα διατίθενται στην έκθεση μιλούν όχι μόνο για το υπέροχο φυσικό περιβάλλον αλλά και για την πνευματική στάθμη της ζωής των μοναχών.
Για αυτήν όμως μιλούν και τα έργα τους. Χειροποίητα και μοναδικά προϊόντα διατίθενται στο κοινό, συσκευασμένα και επιμελημένα από τους ίδιους τους μοναχούς που βρίσκουν έτσι τον τρόπο να μεταφέρουν στον κόσμο κομμάτι της αγνής, βιολογικής τους παραγωγής. Χειροποίητα σαπούνια φτιαγμένα με βότανα του Άθωνα κατάλληλα για να καλύψουν κάθε ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου.
Μοσχοθυμίαμα ευωδιαστό που συντροφεύει την προσευχή. Μοναδικά βιολογικά κρασιά και αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Φαρμακευτικές κεραλοιφές που ανακουφίζουν και περιποιούνται απολύτως φυσικά.

Εκεί, δίπλα στην Αγία Σοφία (στο παλιό ΝΑΚ) έχει συγκεντρωθεί ο πλούτος της σύγχρονης Αγιορείτικης παράδοσης και διατίθεται στο κοινό ως βοήθεια και ευλογία στον αγώνα του στην καθημερινή ζωή. Ο σύγχρονος Αγιορείτης Γέροντας Παΐσιος δόθηκε ολόκληρος στον Θεό και ο Θεός τον φανέρωσε και τον έδωσε σε όλο τον κόσμο, και αυτός ακούραστος μάζευε τον ανθρώπινο πόνο και σκορπούσε την θεία παρηγοριά. Με αγάπη και πίστη, τα μοναστήρια του Αγίου Όρους σήμερα φροντίζουν να καθοδηγούν, αναπαύουν και θεραπεύουν όλο τον κόσμο. Και η φροντίδα τους αυτή είναι φανερή στον χώρο δίπλα στην Αγία Σοφία, στην Κεραμοπούλου 7.

Το Άγιο Όρος είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός, ένα μέρος μοναδικό μέσα στον κόσμο.
Εκεί, αιώνες τώρα, καλλιεργούνται οι θεϊκές εντολές και καρποφορούνται οι χριστιανικές αρετές από τους εν μετανοία «εργαζομένους και φυλάσσοντας» μέσα στην ηρεμία του φυσικού περιβάλλοντος, που σαν μια αγκαλιά τους βαστάζει, τους θρέφει, τους γαληνεύει, τους διδάσκει και τους διαφυλάττει. Και αυτή η ησυχία του Αγίου Όρους δεν μπορεί να διαταραχθεί από εμπορικούς αντιπροσώπους και άλλους. Οι Ιερές Μονές, σκήτες και κελιά του Αγίου Όρους, έχουν εμπιστευτεί στην artionrate τα προϊόντα που παράγουν ώστε να διατίθενται στο κοινό. Μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα με αποστολές σε όλο τον κόσμο αλλά και από τον φιλόξενο χώρο στην Κεραμοπούλου 7, δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, το πιο ξεχωριστό κομμάτι της παρουσίασης αυτής των προϊόντων  Αγίου Όρους αποτελούν οι μοναδικές χειροποίητες αγιογραφίες που παρουσιάζει. Είναι αυτές στις οποίες μπορεί να μιλήσει η καρδιά του ανθρώπου. Ο ένας τις βλέπει ως έκφραση της παρουσίας του Θεού στην ζωή του και ως βάλσαμο για την πληγή του.
Ο άλλος ως πρόσωπο φαιό από τα θυμιάματα των προσευχών που δέχεται με βλέμμα γεμάτο αγάπη και πόνο όσα ακούει. Οι αγιογραφίες αυτές είναι έργα υψηλής αξίας όχι μόνο εξαιτίας της δέησης για βοήθεια, της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης που φέρουν αλλά κυρίως γιατί αντανακλούν την βυζαντινή παράδοση και κληρονομιά του Αγίου Όρους μέσα στους αιώνες.

Τα μοναδικά αυτά έργα διατίθενται στην έκθεση αποκλειστικά με την ευλογία και συγκατάθεση των Ιερών Μονών και των μοναχών αγιογράφων τους που έχουν αφιερώσει σε αυτά, μακρά και επίπονη εργασία.

Το Άγιο Όρος σήμερα κακώς φημολογείται ότι είναι αρνητής των εγκοσμίων που απέκλεισαν την εξέλιξη. Χωρίς βραδυπορία, υιοθετεί όσες εξελίξεις δεν ικανοποιούν ταπεινές απολαύσεις αλλά συντελούν στην πνευματική προαγωγή του ανθρώπινου γένους. Έτσι διαθέτει μέσω της artionrate όσα προϊόντα παράγονται εκεί και μπορούν να ωφελήσουν τον άνθρωπο σε κάθε τομέα της ζωής του. Γνωρίστε τα αποκλειστικά στην Κεραμοπούλου 7, δίπλα στην Αγία Σοφία, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση

Πηγή: agioritikovima.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: