Η αγιορείτικη παράδοση στην Θεσσαλονίκη

katastima

Η παράδοση είναι λέξη μεγάλη και πολυσήμαντη. Περικλείει όλη την αγάπη και την λαχτάρα του ανθρώπου για το φυσικό και το αληθινό. Λέξη που υπόσχεται την ίδια την ζωή αφού είναι η ρίζα του δέντρου που δίνει νερό στα κλαριά για να ανθίσουν.
Αυτό που μπορεί να προσφέρει η παράδοση στον σύγχρονο άνθρωπο είναι το ίδιο σημαντικό με την ζωή. Του δίνει τρόπο για να ζήσει την ζωή. Ελπίδα και προοπτική.
Η γνήσια αγιορείτικη παράδοση προσφέρει στους έλληνες του σήμερα την σοφία και την σωτηριολογική διάσταση της ζωής. Έτσι, απλά και φυσικά η ζωή γίνεται ξανά απλή και εύκολη, γοητευτική και αισιόδοξη.

Η artionrate υπηρετώντας τον σύγχρονο άνθρωπο, παρουσιάζει στο κοινό μοναδικά αυθεντικά αγιορείτικα προϊόντα. Μια βυζαντινή αγιογραφία, μπορεί με την μοναδικότητά της να συγκινήσει και να γαληνέψει όλους όσους θα στρέψουν το βλέμμα τους σε αυτήν. Φιλοτεχνημένες με την παραδοσιακή μέθοδο της μακεδονικής σχολής οι εικόνες αυτές είναι προϊόν εργασίας πολλών μηνών για τους αγιογράφους μοναχούς των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους. Το εργόχειρό τους αυτό έχει μεγάλη πνευματική αξία ενώ η τιμή του είναι πολύ χαμηλή συγκρινόμενη με το αποτέλεσμα και την ποιότητα της δουλειάς. Με φύλλα χρυσού, χρώμα και αυγό σε σκόνη τα έργα αυτά είναι αναλλοίωτα στον χρόνο, μνημεία πίστης και ελπίδας που μένουν από γενιά σε γενιά. Η πραγματική αξία των εικόνων αυτών της Ορθοδοξίας κρύβεται στην χειροποίητη μοναδική εργασία που γίνεται στα εργαστήρια αγιογραφίας των Ι. Μονών, Κελιών και στις Σκήτες του Αγίου Όρους. Αφιερωμένοι σε αυτή την ιερή τέχνη οι μοναχοί αγιογράφοι δημιουργούν μοναδικά έργα.
Η επαφή με τον φυσικό τρόπο ζωής είναι αυτή που προσφέρει την γνήσια εμπειρίας της ζωής! Γι αυτό οι μοναχοί του Αγίου Όρους μας προμηθεύουν με φυσικά, χειροποίητα και θαυματουργά σαπούνια, βότανα χωρίς επεξεργασία τα οποία λειτουργούν υπέροχα στον ανθρώπινο οργανισμό, βιολογικά κρασιά από πολυβραβευμένες ποικιλίες, υπέροχο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο αλλά και σπαθόλαδο, το αρχαίο θεραπευτικό λάδι των Σπαρτιατών και πολλά άλλα.
Σημαντική θέση ανάμεσα στα υπόλοιπα προϊόντα κατέχουν οι μοναδικές εκδόσεις βιβλίων που παρουσιάζονται από τις Ιερές Μονές και Σκήτες σε μια αποκαλυπτική κίνηση για τον πλούτο και την Ιστορία του Βυζαντίου και του Αγίου Όρους. Το μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο προπύργιο της Ορθοδοξίας, κρατά καλά φυλαγμένους πολύτιμους θησαυρούς. Η πολύτιμη αυτή κληρονομιά έχει ανατυπωθεί με σύγχρονα μέσα και σεβασμό προς το πρωτότυπο και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Μια εισαγωγή στην άγνωστη πνευματικότητα του Αγίου Όρους μπορεί να συγκινήσει τον καθένα και να προσφέρει το εισιτήριο για ένα ξεχωριστό ταξίδι!
Η πολύχρονη εμπειρία της artionrate στην ικανοποίηση των αιτημάτων και των προσδοκιών των Ελλήνων του Εξωτερικού, η τροφοδότηση της Ομογένειας με πνευματικά κείμενα από το Άγιο Όρος, και όχι μόνο, και η συνάντηση μαζί τους κάθε καλοκαίρι αποκρυστάλλωσε τις γνήσιες ανάγκες των Ελλήνων σήμερα και οδήγησε την εταιρεία στην δημιουργία αυτής της διαρκούς παρουσίασης και διάθεσης αγιορείτικων προϊόντων για όλους! Ο νέος χώρος που φιλοξενεί την έκθεση προϊόντων Αγίου Όρους βρίσκεται δίπλα από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας, στην οδό Κεραμοπούλου 7.

Πηγή: artionrate.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: