Βολιώτης μηχανικός εθελοντής ιερέας

mhxanikos_papas315

Την οδό της διακονίας επέλεξε συνειδητά ο π. Γεώργιος Πράσινος, ο οποίος χειροτονήθηκε εθελοντής ιερέας, πριν από δύο περίπου χρόνια, μετά από μια μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Ο π. Γεώργιος, ο οποίος κατείχε διευθυντική θέση στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ επί σειρά ετών, προσφέρει αμισθί έργο διακονίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, ενώ παράλληλα είναι πρόεδρος του φιλόπτωχου ταμείου και μέλος του Δ.Σ. του Σπιτιού Γαλήνης του ναού.

Ο π. Γεώργιος χειροτονήθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια άμισθος ιερέας, έχοντας πάντα ως στόχο την ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπο. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και μεγάλωσε στο Κάϊρο, όπου ολοκλήρωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές. Αποφοίτησε από την Αμπέτειο Σχολή, η οποία λειτουργούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής του Σινά, ανοίγοντας δρόμους γνώσεις στους Ελληνες ομογενείς αλλά και τους γηγενείς.

Στη συνέχεια άνοιξε ο κύκλος των Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει ο ίδιος: «σπούδασα Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, κύκλου ηλεκτρολόγου και συνέχισα τις σπουδές μου, κάνοντας δύο χρόνια μάστερ, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα των ΗΠΑ, ενώ στη συνέχεια επέστρεψα στην Ελλάδα για να εργαστώ».

Αρχικά εργάστηκε στο εργοστάσιο της Λάρκο, στη Λάριμνα, όπου παρέμεινε για οκτώμισι χρόνια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένας ακόμη κύκλος δράσης στο ίδιο επιστημονικό πεδίο, στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, όπου παρέμεινε έως το 2000. Ο νυν άμισθος κληρικός διετέλεσε διευθυντής ηλεκτρολογικής συντήρησης στο ίδιο εργοστάσιο, έχοντας υπό την ευθύνη του πολλούς τομείς, όπως τα ηλεκτρολογικά ισχύος, τα ηλεκτρονικά συστήματα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ηλεκτρικά φίλτρα κ.λπ.

Ανατρέχοντας στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ο π. Γεώργιος αναφέρει ότι: «όταν παραιτήθηκα από τη Λάρκο, αναζητούσαμε με την οικογένειά μου μια περιοχή κοντά στη θάλασσα κι έτσι επιλέξαμε την Αγριά, προκειμένου τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σ’ ένα περιβάλλον που θυμίζει εξοχή, μακριά από τη μεγαλούπολη στην οποία μεγαλώσαμε εγώ και η σύζυγός μου, πρεσβυτέρα Γεωργία, η οποία επίσης γεννήθηκε στο Κάϊρο της Αιγύπτου».

Σήμερα είναι συνταξιούχος μηχανικός και πατέρας τριών παιδιών, του 38χρονου Νικήτα, του 37χρονου Κωνσταντίνου και του 33χρονου Παύλου. Ο μεγαλύτερος γιος του συμμετέχει στην ιδιωτική εταιρία ΚOMEL, που εδρεύει στην περιοχή μας, και έχει ως αντικείμενο δράσης, τους βιομηχανικούς αυτοματισμούς.

Γλυκερία Υδραίου (εφ. Ταχυδρόμος)

Πηγή: thessalianews.gr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: