Μοναστηριακή ταραμοσαλάτα δια χειρός του πατρός Αμφιλόχιου!!

20110301_0731ed

Υλικά:

250γρ. λευκός ταραμάς

2 κ.σ. λάδι

χυμός από 6 μεγάλα λεμόνια

5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 κιλό ψωμί μπαγιάτικο χωρίς κόρα

άνηθος

ελιά

Τρόπος παρασκευής:

  • Μουλιάζουμε το ψωμί στο νερό μέχρι να τραβήξει καλά.
  • Ρίχνουμε τον ταραμά στο μπλέντερ με τη μισή ποσότητα του χυμού λεμονιού και χτυπάμε δυνατά μέχρι αν γίνει αλοιφή.
  • Στύβουμε το ψωμί, για να φύγει το νερό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπλέντερ. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε και το υπόλοιπο λεμόνι λίγο λίγο δοκιμάζοντάς το. Στο τέλος, προσθέτουμε και το σκόρδο.
  • Σερβίρουμε την ταραμοσαλάτα γαρνόροντάς την με λίγο άνηθο και ελιά.

 

Πηγή: Συνταγή του πατέρα Αμφιλόχιου, από την ειδική έκδοση του Taste&Style “Νηστίσιμα και νόστιμα” σελ. 14

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: